tipsΠώς επιλέγουμε ελαστικά;
Η επιλογή του ελαστικού γίνεται με βάση το αυτοκίνητο που διαθέτει κανείς. Δεν ωφελεί να τοποθετήσουμε ελαστικά υψηλών επιδόσεων σ' ένα συμβατικό αυτοκίνητο, αφού το ελαστικό αυτό διαθέτει άλλες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει το μέγιστο της απόδοσής του. Επιλέγουμε ελαστικά αυτοκινήτου με βάση τις διαστάσεις και μετά με βάση το δείκτη ταχύτητας του ελαστικού.

Φθορά  έλεγχος και συντήρηση ελαστικών;
Η φθορά των ελαστικών εξαρτάται τόσο από τη χρήση όσο και από τη συντήρησή τους. Συνήθως ένα ελαστικό έχει ωφέλιμο χρόνο ζωής 30.000 χλμ. περίπου ή δύο χρόνια. Για τη συντήρηση των ελαστικών πρέπει να ελέγχετε τακτικά τις πιέσεις και να προσθέτετε αέρα, εφ' όσον χρειάζεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις του κατασκευαστή για το κάθε ελαστικό.
Κάνοντας έναν μικρό γύρο του αυτοκινήτου ελέγχουμε αν υπάρχουν κοψίματα, φουσκώματα ή αλλαγή χρώματος στα ελαστικά και στην περίπτωση που υπάρχουν, τα αλλάζουμε άμεσα.
Αν όλα είναι εντάξει, κοιτάμε πιο προσεκτικά αν υπάρχει αρκετό ελαστικό στο πέλμα (οι χαράξεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 40mm βαθιές).
Τέλος, ποτέ δεν κρατάμε τα ελαστικά για περισσότερο από 3 χρόνια, μιας και το λάστιχο χαλάει όσο έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα (και πιο συγκεκριμένα με το οξυγόνο) και ξεραίνεται από τον ήλιο.
Αν τα ελαστικά χρησιμοποιούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή για περισσότερα χιλιόμετρα υπάρχει η πιθανότητα να σαπίσουν εσωτερικά ή να σκληρύνουν τόσο πολύ, ώστε να είναι επικίνδυνα για οδήγηση.

Πότε να αλλάξω αμορτισέρ;

Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να γίνει έλεγχος των αμορτισέρ σε ειδικό μηχάνημα το γνωστό και σαν αμορτισερόμετρο.
Υπάρχουν όμως και κάποια σημάδια πού ο οδηγός δεν πρέπει να τα αγνόηση και έχουν σχέση με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
1. Το αυτοκίνητο όταν πέσει σε λακούβα ή σαμαράκι συνεχίζει να κινείται επί πολύ ώρα , ειδικά στο πίσω μέρος.
2.Στίς στροφές νιώθουμε το αυτοκίνητο να παίρνει μεγάλες κλίσεις και δείχνει τάσεις να βγει πρός το έξω μέρος της στροφής.
3.Εντοπίζουμε πολλά λάδια πάνω στα αμορτισέρ.
4.Σε απότομο φρενάρισμα "χάνουμε" το τιμόνι και νιώθουμε το αυτοκίνητο να "φεύγει " προς τα δεξιά ή τα αριστερά .
5.Στο φρενάρισμα χρειαζόμαστε περισσότερα μέτρα για να ακινητοποιήσουμε το αυτοκίνητο .
6.Τα λάστιχα φθείρονται ανομοιόμορφα .
7.Σε γρήγορες διαδρομές "χάνουμε" την κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου και απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή και προσπάθεια για να το κρατήσουμε στο δρόμο.

 

 


 

  • Πολυετής εμπειρία
  • Εξειδικευμένο προσωπικό
  • Καινούργια μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας
  • Άμεση εξυπηρέτηση
  • Ελαστικά παντός τύπου αυτοκινήτων και μηχανών
  • Αναρτήσεις όλων των οίκων
  • Ζάντες σε μεγάλη ποικιλία
  • Αξεσουάρ

face